Restaurant It Polderhus De Veenhoop Friesland

It Polderhûs en zijn geschiedenis

Natuurgebied en Polderhoofdkanaal

Restaurant It Polderhûs aan de Kraenlânswei dateert van 1872 met aan de achterkant de boerderij (nu restaurant) en aan de voorkant de karakteristieke brugwachterswoning (thans ingericht als zaaltje voor kleine partijen en vergaderingen). Het is gelegen in de nabijheid van een uniek watersportgebied (Grietmansrak op loopafstand) en een prachtig natuurgebied: de Kraenlânen.

Marjan-Jacobi-Polderhoofdkanaal
Polderhoofdkanaal; Fotograaf Marjan Jacobi

In dit gebied zijn mooie wandelroutes aangelegd,waarvan twee routes (3 en 6 Km) het hele jaar toegankelijk zijn. Ook om te fietsen zijn in de omgeving prachtige routes (bijvoorbeeld de Pontjesroute). De start is bij It Polderhûs en na een heerlijke wandel- of fietstocht is het natuurlijk goed uitrusten onder het genot van een hapje en een drankje in ons gezellige restaurant of -bij mooi weer- op het terras. 30-12-2014 wordt het Polderhoofdkanaal geopend voor pleziervaart. Er is met man en macht gewerkt om voor 1 januari 2015 nieuwe bruggen  en sluizen te plaatsen. M.i.v. het zomerseizoen kunt u ook heerlijk op ons nieuw aangelegde terras aan het Polderhoofdkanaal genieten van een drankje en of hapje.

Meer dan een restaurant

Het eerste Polderhûs later restaurantIt Polderhûs heeft vele mogelijkheden voor feesten en partijen. Of het nu gaat om een gezellig diner, een bruiloftsfeest of jubileum, bij ons kunt u altijd terecht. Het restaurant gedeelte is geschikt voor groepen tot 90 personen en we beschikken tevens over sfeervolle ruimte voor 30-40 personen. Samen met het bargedeelte kunnen wij uw feest verzorgen tot ongeveer 150 personen.

Van een kopje koffie t/m (feest)muziek, wij verzorgen het graag voor u. Gratis parkeergelegenheid is in ruime mate aanwezig.

Ook geschikt voor vergaderingen en cursusdagen: Beamer,(muziek)installatie, flip-over e.d. zijn beschikbaar.

In de pauzes is er mogelijkheid om het hoofd even leeg te maken middels een wandeling door natuurgebied de Kraenlânen. Bonnie Sikkes kan een lunch of buffet voor u verzorgen.

Onze menukaart wisselt met de seizoenen en is gebaseerd op de Hollandse keuken.

Terras It Polderhus De Veenhoop Polderhoofdkanaal.